В търсене на Светлината Forum Index
RegisterSearchFAQMemberlistUsergroupsfChatLog in
Reply to topic Page 1 of 1
Недостиг на енергия
Author Message
Reply with quote
Post Недостиг на енергия 
Здравейте,

Чудех се дали да пусна тая тема, но вече не знам и аз как да се справя с това. От известно време чувствам недостиг на енергия и някак си нямам жизнени сили. Вероятно се дължи на пролетната умора, но тоя път чувството е малко по различно. Като че ли и много хора около мен се оплакват от тази да наречем слабост. За това ви моля за съвет: Как да възстановя енергийното си ниво и дори да го покача? Какъв метод да използвам за повишаване на жизненият тонус и сила? Обичайните методи като витамини, повече зеленчуци и плодове в момента не ми помагат. Освен, това изпитвам неистов глад за сладко, което не е нормално за мен! Вярно, че обичам много сладкото, но това е прекалено в момента което става с моя организъм. Използвах йогата, но и тя не ми помага, което пак е странно. Дайте съвет моля ви!
А вие как се чувствате? По същия начин като мен ли? Има ли още подобни случаи?

View user's profile Send private message ICQ Number
Reply with quote
Няколко начина ползвам за зареждане с енергия, може да опиташ с някои от тях:
- медитация /може да включиш червена свещ, тя зарежда с енергия/
- "отпътуване" към твоето място /местенце изградено от твоето подсъзнание, което ти харесва много - може да е реално такова или създадено от твоето въображение, там си изграждаш например водопад или езерце с лечебна енергия, потапяш се и чувстваш прилив на енергия/
- разходка сред природата /при по трагичните случаи до специалните места на БГ или там където се пресичат енергийните пътеки/
и задължителното - ежедневно си прави защита, за да съхраниш поне енергията която ти е останала от недобросъвесни същества, нещо са активни напоследък.

View user's profile Send private message
Reply with quote
Post Re: Недостиг на енергия 
Aryan Star wrote:
Използвах йогата, но и тя не ми помага, което пак е странно.

А какво прави от йогата?
И как се почувства?
По-различно ли е от други пролетни сезони?

Post RE:Недостиг на енергия 
Да, правих тогава йога - асани и пранаяма.

Според мен имаше нещо доста по различно в този сезон от другите. Като че ли имаше мощен енергиен недостиг въобще в обществото. А може би и аз се чувствам малко повече изморена, поради простия факт, че не съм почивала както трябва миналата година/имах само пет дни отпуска/ и други неща като внезапна промяна на работното място, както и свои лични проблеми и терзания. Както и да е вече съм доста по добре и енергията ми се възстанови. Явно е било временно явление. Помогна ми и съвета ти Сесил, за което благодаря много Very Happy

View user's profile Send private message ICQ Number
Reply with quote
Post Re: RE:Недостиг на енергия 
Aryan Star wrote:
Да, правих тогава йога - асани и пранаяма.

Според мен имаше нещо доста по различно в този сезон от другите. Като че ли имаше мощен енергиен недостиг въобще в обществото. А може би и аз се чувствам малко повече изморена, поради простия факт, че не съм почивала както трябва миналата година/имах само пет дни отпуска/ и други неща като внезапна промяна на работното място, както и свои лични проблеми и терзания. Както и да е вече съм доста по добре и енергията ми се възстанови. Явно е било временно явление. Помогна ми и съвета ти Сесил, за което благодаря много Very Happy

Добре, че си нормализирала състоянието си.

Но този феномен на пролетната умора е наистина интересен, а както виждаме, може би има и допълнителни влияния.

В окултните книжки можем да прочетем, че зимата и лятото от духовна гледна точка са много различни сезони.
През зимата духовните същества, Боговете, се доближават до "зимната" половина на планетата ни и наблюдават хората, опитват се да надзърнат във вътрешния им свят, да разберат и оценят тяхното състояние. От друга страна, предвид намалелите ангажименти през зимата (например в селското стопанство), хората също имат повече време, което могат да посветят на духовни размишления.
Всичко това създава повече или по-малко съзнателна връзка между хората и Боговете и приповдига жизнения ни тонус и доброто самочувствие (дори въпреки студовете и другите неблагоприятни условия).

През пролетта обаче Боговете започват да се оттеглят, за да преминат през лятото към противоположната половина на Земята. Именно това оттегляне, според окултизма, създава неблагоприятните усещания, наричани в обществото "пролетна умора" и обяснявани с липса на витамини и т.н. Липсата на духовна и енергийна подкрепа всъщност са нейната основна причина.

Тя може да бъде компенсирана, както правилно посочва sesil, с повече медитации, разходки сред природата и др.
Би могло да бъде добавено също поемането на повече течности (които са източник на жизнена енергия), повече движения (които активизират волята, а тя, от своя страна, може да предизвика прилив на енергия), евентуално кратковременни гладувания (помагащи очистването на организма и освобождаването на енергийни ресурси, които иначе се изразходват за храносмилане).

Като основно все пак би трябвало да се приеме практикуването на медитации/молитви, които спомагат установяването на съзнателна връзка между човека и духовния свят и зареждането му с енергия, която неизбежно се губи в процеса на дневните сетивни възприятия и води до умора, единственият начин за преодоляването на която при повечето хора е сънят. Сънят също води до свързване на Аза и астралното тяло с духовния свят, което обаче изисква повече време и не е толкова ефективно, както медитацията, поради несъзнателността на този процес.

Аз препоръчвам търпение и умереност. Енергията си е на приливи и отливи. Нещата могат да се променят от един миг до следващия.

Reply with quote
Аз препоръчвам търпение и умереност. Енергията си е на приливи и отливи. Нещата могат да се променят от един миг до следващия.

А забелязвали ли сте разлика в енергиите през зимата и през лятото?

Reply with quote

Като сила не. Но съм забелязала склонност у мен самата да я насочвам в различни посоки през различните сезони.

Reply with quote
Ich wrote:

Като сила не. Но съм забелязала склонност у мен самата да я насочвам в различни посоки през различните сезони.

И по какъв начин влияят сезоните?

Reply to topic Page 1 of 1

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum