В търсене на Светлината Forum Index
RegisterSearchFAQMemberlistUsergroupsfChatLog in
Reply to topic Page 2 of 2
Goto page Previous  1, 2
За любовта
Author Message
Reply with quote
Post Несподелената Любов 
Kenaz wrote:
Когато обичаш искаш да даваш на обекта на твоята обич. Когато и този твой обект на обичта ти, те обича и той би следвало да иска да ти дава, а тогава следва най-хубавото - взаимно даване, взаимно удовлетворение, пълнота, "лекота" в ежедневието, мислите, по-пълноценна обич.
Има и други случаи.

Прекрасно е, когато любовта е споделена.
Какво става обаче в другите случаи?
Защото не винаги има взаимност в любовта.

Нещастен ли е обичащият, когато няма отговор на неговите чувства, мисли и действия?

View user's profile Send private message
Reply with quote
Post Несподелената любов 
Чудесен въпрос Ич, и както винаги ме караш да се замислям. Дали е нещастен човека, когато има несподелена любов? Човек страда когато е влюбен в човек, който не споделя неговите чувства. Страданието обаче е път към духовното и личностно развитие. Какво имам предвид? Когато обичаш несподелено се получава така, че копнееш силно за обекта на твоите чувства, и често пъти в съзнанието ни тогава се промъква желанието да притежаваме и обичаният да принадлежи на нас. А това граничи с чувството за собственост. Искам да си мой, моя води директно до обсебване и желание другият да ни се подчини и да отговори на нашите нужди и потребности. Мисля си, защо се случва феномена несподелена любов. И според мен това става, за да научим че преди всичко любовта е вътре в душите ни и че нямаме нужда да притежаваме човека на чувствата ни, защото всъщност онова което блика вътре в нас е божествената искра. Любовта е космически закон, както не веднъж съм споменавала. За да не бъдеш нещастен, трябва да разбереш че любовта е и свобода на избора. Не можеш да наложиш на някого да те обикне, само защото ти чувстваш подобно нещо към него. И няма начин да го притежаваш, когато сам той не желае да ти принадлежи. Ето защо мисля си, че страданието в несподелената любов ни води до конкретното осъзнаване, че другия не ни принадлежи и за това трябва да уважаваме неговият избор и по-точно да го оставим сам да избере дали да се свърже с нас или не. Много е важно да се осъзнае, че в любовта има даване, а не вземане. Свобода, а не обсебване. Другия е просто наш спътник в живота или просто някой който в даден момент е с теб и двамата се събирате с хармоничната цел да научите и да създадете нещо. Да израснете взаимно като си давате необходимата подкрепа и сила. Именно за това може би като част от нашия житейски път и като наш личен урок, несподелената любов води до мъдростта на това, че трябва да уважаваш избора на обекта на своите чувства и да го оставиш сам да избере пътя на любовта. Ако избере теб, хубаво! Но ако не те избере просто трябва да си тръгнеш с нужната доза смирение и мъдростта че другият също е част от божественото начало и да му дадеш право на свой избор е вече висша степен на любов. Защото когато обичаш ти си готов да отстъпиш на заден план и да сложиш напреден план любимия. Да отстъпиш от собствения си егоизъм и да дадеш превес на другата личност, да й дадеш всичко което можеш и да си тръгнеш когато душата на другия е избрала друга различна от теб душа. Просто и сложно е, защото е нужно да се прояви голяма доза осъзнаване и мъдростта да усвоиш даването, а не получаването. Та, за това Ич смятам че несподелената любов е път към осъзнаване на това какво е истинската любов. Необходимо зло е несподелената любов и да, страдание е. Но без страдание, няма развитие!

View user's profile Send private message ICQ Number
Reply with quote
Post Re: Несподелената любов 
Прекрасно казано!

View user's profile Send private message
Reply to topic Page 2 of 2

Goto page Previous  1, 2
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum